Ngelmu Pring (Falsafah Bambu)

Pring iku mung suket (bambu itu hanya semak)
ning ora gampang tugel mergo melur (tapi ga gampang patah karena lentur)
pikulen abot repoting uripmu kaya gunane pring sing isa mikul barang sing abot, awakmu kang isa nyangga kabeh sanggane uripmu (pikullah susah hidupmu spt manfaat bambu yg bisa memikul barang berat, badanmulah yg bisa menyangga seluruh beban hidupmu)

Pring ori, urip iku mati (bambu ori, hidup itu mati)
pring petung, urip iku suwung (bambu petung, hidup itu sepi)
pring cendhani, urip iku wani (bambu cendhani, hidup harus berani)
pring kuning, urip iku eling (bambu kuning, hidup harus mengingat)
eling dirine (ingat hakikat dirinya)
eling pepadhane (ingat sesamanya)
eling patine (ingat mati)
eling Gustine (ingat Tuhannya)
yoiku jenenge ngelmu pring (itulah falsafah bambu)
prasojo ora duwe opo2 (sederhana tidak punya apa2)
ning bakal dadi opo2 (tapi akan jadi apa2)

^by ROTRA^

5 thoughts on “Ngelmu Pring (Falsafah Bambu)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s